Trauma verwerking

 

Leer weer van jezelf te houden, en steeds meer mij mogen zijn.

Bekijk hier het aanbod van Ziels & trauma therapie, trajecten en cursussen.

Therapie trajecten

Veel lijden komt voort uit het innerlijk lijden

 We verlangen naar heling, maar er is tegenwoordig zoveel.

Wat je tijdens therapie leert, is voor de rest van je leven, om leren gaan met je gevoelens en emoties. Ik ben niet diegene die je problemen oplost, maar diegene die je bijstaat en jou versterkt in je helingsproces. Echte heling is geen sprint maar een marathon.

Ik werk vanuit mijn fijngevoeligheid, niet een quick fix maar van mens tot mens, vanuit veiligheid en zachtheid.

Ik tot waarde kan zijn in het leren voelen en vertrouwen met en bij elkaar.

 

Weer van jezelf houden

Gehechtheid & verbinding

Lichaamsgerichte trauma therapie

Als je als kind je boosheid niet hebt mogen uiten, dan komt deze op latere leeftijd terug. Deze komt vaak terug als een innerlijke strijd, er vaak niet bij te horen, of een grote vorm van zelf haat of zelf kritiek. Tijdens dit traject gaan we steeds meer op zoek naar de gezonde boosheid, en langzaam in contact te integreren. Waardoor er een groter vermogen tot zelfexpressie, kracht en vertrouwen wordt ontwikkeld. 

Ook ervaren we vaak gevoeligheid voor verslavingen, zoals overmatig sporten, winkelen, drugs, alcohol, gamen, media-aandacht, obsessief leren, seks, internet of eten. Weet dat deze verslavingen vaak niet erfelijk zijn of welke reden je ook bedenkt, maar dat het een menselijke reactie is op trauma.

Het eerste probleem is dus niet waarom de verslaving er is, maar waarom de pijn.

Onder de getraumatiseerde persoon bevindt zich een gezond individu, dat nooit tot uitdrukking is geweest, omdat ze/hij nooit de ruimte kreeg om zich te uiten, nooit de relatie kreeg waarin ze kon groeien en tot uitdrukking mocht of kon komen. 

Er zit zoveel wijsheid in trauma

Het is vaak niet wat je aan is gedaan, maar veel meer wat je tekort bent gekomen. Het gevecht tegen het gevecht opgeven, daar bestaat heling.

 

Ik werk trauma sensitief, wetend dat controle voor getraumatiseerde mensen van grote belang is.
Op elkaar afgestemd, in veiligheid en zachtheid.
Aangezien 60% van de mensen een vorm van ontwikkelingstrauma meedraagt, vertonen de meeste volwassenen een aantal elementen zoals:
 • over eten of onder voeding
 • zich minder levendig voelen
 • overgevoeligheid
 • verkrampt & gespannen lichaam
 • moeite met het onderhouden van relaties
 • altijd op zoek naar waarom dingen
 • laag eigenwaarde
 • moeite in groepen, het gevoel er niet bij te horen
 • gevoelig voor kou
 • vermijden van sociale contacten
 • moeite met het voelen van emoties
 • schuld en schaamte gevoelens
 • fobieën & angsten
 • denken dat je niet slim genoeg bent

Verwelkom alle delen die er vroeger niet mochten zijn.♥

#healingart

Werkwijze

In een sessie ga ik op zoek naar de gezonde individu die onder het getraumatiseerde persoon ligt, dat deel wat er niet mocht zijn of nooit de kans heeft gekregen om tot uitdrukking te komen. In de eerste sessie bouwen we eerst op naar een veilige basis. Weet dat het niet gaat om het uitwisselen van herinneringen, maar Contact heelt. Ik werk samen met je lichaam om je sterker te laten voelen, daar ga ik je draagkracht versterken om te kunnen helen.

Ik wil je een zo fijn mogelijk behandel klimaat geven.

Wil je eerst een korte kennismaking gesprek, stuur mij een bericht. 

We are no human doing, we are human beings ♥

Therapie trajecten

Mentaal coaching traject

Bewustzijn vergroten 

Tijdens dit traject ga ik je helpen om je alert te maken van je bewustzijn. Een uitstekend traject voor (top)sporters. Met opdrachten en levens veranderde keuzes. Dit kan eruit zien als:

Anger management, emotie boks training, sport oefeningen, bewuste eigenwaarde oefeningen, en een stukje kennis hoe we ons lichaam kunnen helpen omgaan met emoties. Wat help wel en wat niet, wat heb je nodig en waar ligt je kracht.

Wetend dat als je altijd braaf 2 x in de week sport, niet altijd helpend is om af te vallen. Soms is een overactief zenuwstelsel helen in combinatie met wandel coaching veel effectiever.

Waarom zit de eetverslaving er? Te weinig eigenwaarde? Kom deze verbinding ontdekken en helen.

Mental coaching voor sporters 

In de sportwereld is het heel normaal om een mental coach te hebben. Een (top)sporter wil het beste uit zichzelf halen en het mentale aspect is daar een groot onderdeel van. 

Samen met jou ga ik opzoek naar antwoorden en oplossingen voor veerkracht en kwaliteit van leven.

Mijn werkwijze is herstel gericht zonder label of wachtlijst.

Kijkend wat er per individu nodig is

* betere nachtrust

* leren opkomen voor jezelf

*gezonde levensstijl

*vragen om hulp en niet alles alleen te doen

*grenzen aangeven

*meer mentale veerkracht

*regelmaat en overzicht

*orde in je leven na een verslaving of gebeurtenis

*doem scenario’s tot rust brengen

 

 

Ik geheel dingen combineer en een psychotherapeutische evenals personal trainer benadering toepas, zodat deze elkaar aanvullen en een geheel vormen. Zoals psychodynamische cognitief gedrag therapie, systeem & lichaamsgericht therapeutische technieken.

Dit kan eruit zien als wandel therapie, boks training, sportoefeningen, bewuste eigenwaarde/grenzen, yoga, adem coaching, body release, contact, mentale training, meditatie.

Begrijp nu waarom je deed wat je altijd deed niet helpt. Ik focus op een groeiende mindset, en door daar te komen hebben we de doemscenario’s nodig om aan te kijken.

Dit is een 3 maanden traject, en jezelf deze waarde mag geven om eindelijk daar te komen, daar waar je zo graag bent. Gezond!!!

Wekelijkse training met opdrachten.

Ik creëer een uitdaging waar en wanneer jou uitkomt.

Investering € 333,-

Ook in losse sessie te boeken. €66,-

Trauma verwerkingstraject

Hier & nu

Dit traject help je om weer tot jezelf te komen, ben jij jezelf keer op keer voorbij gelopen en weet je even niet meer wat te doen of hoe nu echt te voelen. Dit is een krachtig traject om los te laten, inzicht te verkrijgen, te ontwaken, om te helen en om te worden wie je eigenlijk bent.

Een veilige en vertrouwde manier van heling. Pijn zoals Chronische verkramping, nek of rugpijn, hoofdpijn en vele lichamelijke pijn te verzachten tijdens dit traject.

Leren boos te doen maar het niet te worden, angst voelen, maar het niet heel je leven te laten beïnvloeden. Ben jij het zat om voor iedereen te zorgen behalve voor jezelf? Zet hier de eerste stap om voor jezelf te kiezen.

Sta jij op een wachtlijst voor zorg? Bij mij kan je meteen terecht, mocht dit nodig zijn. Het traject bestaat uit:

♦2  Trauma release sessies, BRTT & TRB maken we gebruik van adem, beweging en geluid, waarbij er geen woorden voor nodig zijn om te helen.  75 min

♦2  Lichaamsgerichte trauma therapie, om je weer in verbinding met jezelf te brengen en te leren reguleren. We gaan opzoek naar wat je tekort bent gekomen en dat gevoel weer terug te brengen, iets in jou mag verstillen. 75 min

♦1  Massage, je levensenergie weer te laten stromen, even gewoon zijn. Kijk wat aanraking kan doen. 60 min

♦1  Yin yoga les, is de tegenhanger van ons hectische leven. THE CALM IN THE STORM. Het lichaam een mooie ingang is naar ons gevoel.

Geef jezelf een waarde, vaak mogen wij van ons zelf wel nieuwe kleding. Maar dit brengt je verder weg van je ware kern, zet jezelf op 1 door dit te mogen ervaren en krijg handvaten voor het leven.

Hierna zijn sessies los te boeken en blijf je welkom in een tijd periode wat goed voelt voor jou, en waar jij behoefte aan hebt.

Bijdrage: € 333,– exclusief btw, incl. meditaties & opdrachten.

 

                    Zelfzorg traject

Ervaar jij het leven als overleven, en merk je op dat je niks meer voelt dan leegte. Ervaar jij eenzaamheid in de massa, een lichamelijke en innerlijke onrust die niet te verklaren is. Een gevoel van overprikkeling is en een constante achtergrond van angstigheid, vergeetachtigheid en onverklaarbare klachten?

Dan is dit een traject voor jouw.

In dit traject leer je weer echt te verbinden met jezelf.

Loop jij van hot naar her, en praten over gevoelens op niks uitkomen en zo dus nog steeds niet bij de kern bent gekomen? Ik kan je uitleggen waarom dat is, dat een trauma dieper ligt dan je denkt en waarom jij jezelf manipuleert.  

Tijdens dit Traject leert je anders kijken, je weer veilig te voelen bij jezelf en een ander. Je weer tot rust te brengen en zo jezelf weer te herpakken. Van overleven naar leven.  

Voel jij dat dit allang gaande is, maar geen stappen durft te ondernemen, ook dit is te begrijpen en uit te leggen waarom dat zo is. Ben je altijd trouw aan je werkgever en collega’s en vergeet je daardoor jezelf? Dan is dit traject voor jouw geschreven.

Praten is niet altijd helpen na 10 sessie ben je nog steeds aan het vechten.

Weet dat ik jou sterker maak, waardoor je zelf je problemen oplost. Dit geeft je een blijvende kracht en daar zit werkelijke heling.

En zo ook weer ons zelfhelend vermogen activeren. 

Traject bestaat uit: 

♦2  Trauma release sessies, BRTT & TRB maken we gebruik van adem, beweging en geluid, waarbij er geen woorden voor nodig zijn om te helen. 75 /90 min 

♦3  Lichaamsgerichte trauma therapie, om je weer in verbinding met jezelf te brengen en te leren reguleren. We gaan op zoek naar wat je tekort bent gekomen en dat gevoel weer terug te brengen, iets in jou mag verstillen. 75 min 

♦1 Massage, je levensenergie weer te laten stromen, even gewoon zijn. Kijk wat aanraking kan doen. 60 min 

♦2  Yin yoga les, is de tegenhanger van ons hectische leven. THE CALM IN THE STORM. Het lichaam, een mooie ingang is naar ons gevoel. 

Bijdrage: € 444,– exclusief btw 

Laat dit traject je verrijken, geef jezelf deze waarde. Het zal je leven veranderen. 

Hierna zijn sessies los te boeken en blijf je welkom in een tijdperiode wat goed voelt voor jou, en waar jij behoefte aan hebt. 

Pijn

Trauma verwerking

De diepe innerlijke reis die je maakt met BODY REMEMBERS TRAUMA THERAPY (BRTT) & TRAUMA RELEASE BREATHWORK (TRB) is voor vele de sleutel gebleken, die de poort opent naar de ziel. Het is een krachtige methode om los te laten, inzicht te verkrijgen, te ontwaken, om te helen en om te worden wie je eigenlijk bent.

Zien, doen, voelen, van binnen naar buiten en je leren vertrouwen in en met jezelf en zo ook de ander. Een stuk innerlijk kind werk en niet alleen ziet wat je wilt zien, maar de ware jij mag voelen. Je niet meer machteloos hoeven voelen om te vechten of vluchten of bevriezen, maar de emotie mag bevrijden die vast zat.

Leren boos doen, maar, het niet te worden, angst voelen, maar het niet heel je leven te laten beïnvloeden. Paniek of dwang gedachtes ervaren, maar het niet te hoeven geloven. Trauma verwerking gaan door op verschillende lagen van

~lichamelijk

~emoties

~gedachtes

~spiritueel

~energetisch

Een veilige en vertrouwde manier van heling. Dus pijn zoals chronisch verkramping, nek of rugpijn, hoofdpijn, veel lichamelijke pijn ook te verzachten tijdens trauma verwerking.

 

Je lichaam en adem als tool om te helen, daar waar er geen woorden mogelijk zijn ♥

Werkwijze

In een sessie ga ik op zoek naar de gezonde individu die onder het getraumatiseerde persoon ligt, dat deel wat er niet mocht zijn of nooit de kans heeft gekregen om tot uitdrukking te komen.

Helingsproces van 

ONTWIKKELINGS-TRAUMA

De invloed op vroegkinderlijk trauma op zelfregulatie, zelfbeeld en het vermogen tot relaties.

Deze therapie is erop gericht om je vermogen van verbinding & levendigheid te vergroten. De grootste winst: eigenwaarde.

Als kind leren wij te reguleren via onze ouders of verzorgers, maar wat nou als de verzorgers zelf niet kunnen reguleren? Dan ontwikkelt een kind weinig tot geen regulatie.

De verstoorde verbinding tussen het kind en de moeder of vader is traumatiserend.

Als het regulatieproces tussen de moeder en het kind om wat voor reden dan ook wordt verstoord, ontwikkeld het kind geen regulatie. Dit gebeurt al tijdens de babytijd tot je 5 (soms 8) jaar. Een beperkt vermogen tot zelfregulatie kan iemand zijn of haar hele leven lang negatief beïnvloeden. 

Heb jij moeite met het gedrag van je kind?

Bijt, schreeuwt, trapt of slaat je kind? Dit zijn uitingen vanuit een onmacht en is een natuurlijk gedrag om te ontladen. Maar het is ook een teken van te weinig aangeleerde regulatie van de ouders. Het is aan jouw als ouder om je eigen gedrag en regulatie na te gaan. Weet dat jij als ouder eerst mag leren te ontladen. Door dit in te zien komt er al verheldering.

Deze strategieën kunnen zich manifesteren als:

 • gedragsproblemen zoals agressie
 • teruggetrokkenheid of impulsiviteit
 • moeilijkheden bij het reguleren van emoties
 • vermijden van intieme relaties
 • lage zelfwaarde en onzekerheid
 • problemen met vertrouwen en hechting
 • en andere negatieve gedragspatronen.

 

Of misschien ben je getrouwd en dacht je je verbonden te voelen, en uiteindelijk voel je niks. Weet dat dit niks met je man te maken heeft, maar wel met je opvoeding, en dit eerder te maken kan hebben met je kindertijd en dat je dat gaandeweg al ontwikkeld hebt.

Weet dat dit allemaal te herstellen is ♥

Tijdens de therapie leer je weer een eigenwaarde te creëren, en gaan we opzoek wie we werkelijk zijn.

Weet ook dat je een ouder ben en niet kind zijn of haar “beste vriend”, blijf je ouderschap leren dragen.

Ik neem je mee in een proces waarbij je gaat leren dat gedachtes, emoties en sensaties komen en gaan.  Je eigen emoties te leren reguleren, en zo weer vertrouwen te krijgen in leren voelen. Er echt leren zijn voor je kind en zijn of haar toekomst ♥

 

Consult
CONTACT

Plan hier zelf je afspraak in.

Mocht er een datum niet bij staan of zit deze vol, schroom dan niet om even een mailtje te sturen. Heb je last minute tijd, app dan even T06-19202959. Ik antwoord wanneer ik kan.  Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Ik kom je financieel graag tegemoet voor iemand die het nodig heeft. ♥