Agenda & Cindy’s blog

Workshop: trauma in werking.

   

Start op 5 november.

Deze workshop is voort gekomen uit mijn lezing, in mijn optiek is deze combinatie om samen te verbinden in een groep en individuele trauma verwerking het beste wat je jezelf kan geven. Het zorgt voor handvatten en hulpbronnen waar je de rest van je leven iets aan hebt.

Leer, zie, hoor en voel steeds meer met jezelf. Oude thema’s die geheeld mogen worden, kom weer in contact met de zuiverheid van jezelf.  Dit een hele mooie aanvulling is op de individuele trauma therapie, en niet een vervanging is voor de therapie.♥

Workshop: Trauma in werking 

 

Kom jezelf ont-moeten in de ogen van een ander, loop niet meer weg van je verleden. Wij mensen hebben elkaar nodig om te helen, iemand die ons uit deze eenzaamheid haalt. In vele gevallen wordt er gesproken over wat er op dat moment is gebeurd, maar dat is in vele gevallen een herhaling van de vroegere gebeurtenis. Om het nu exht aan te gaan en te gaan helen. 

In deze tijd lopen er vele voorbij aan de bron, daar waar een trauma is begonnen. Je krijgt een pilletje mee of wordt naar een psycholoog doorverwezen, maar wat je echt nodig hebt, is: gezien worden. Ik kijk achter maskers en over muurtjes. Dit is een hele mooie verdiepingsreis om je spiritueel te belichamen, weten en inzicht te krijgen op je innerlijk stemmetje. Tijdens deze workshop gaan we echt contact maken, het leert je beter communiceren met je omgeving. En je op diepere lagen verbinden, ook wordt je concentratie en je levenskwaliteit enorm verbeterd.  

Samenkomen om te helen, dan heel je zoveel sneller dan alleen. Op een leerzame en creatieve manier trauma te verwerken is wat iedereen nodig heeft, in luchtigheid verstilling en energie werk, in deze workshop gaan we je draagkracht vergroten. Je sterker maken daar waar het pijn doet.  

Tijdens de workshop werk ik in combinatie met energetisch werk en trauma werk. Je mag gaan ontdekken wat er nog zit, hoe je lichaam werkt, en hoe het reageert. Waar ruimte is voor pijn en passie, leren lief te zijn voor jezelf en je eigen zelfzorg. Daar waar het nodig is om jezelf te accepteren, en het de ruimte krijgt om te helen.  

Elkaar leren zien en horen, daar waar misschien nog nooit gekeken of gehoord is. Ga ervoor, lief mens, geef jezelf een bijzondere ontmoeting met jezelf. 

Een 3-daagse workshop: 5-19 november en 10 december €333.

 

 

Het kan spannend zijn om samen te verbinden, maar daar kan je elkaar echt ont-moeten en versterken. Twijfel je of dit wel voor jou is geschikt? Neem gerust contact met me op. Deze workshop is geen vervanging voor therapie, maar is er om met elkaar te verbinden. 

Meld je aan in September, dan krijg je de eerste 1 op 1 trauma therapie erbij.

 Donderdag avond in boekel, woensdagavond in Uden.

Yin yogaIedere donderdag van 19.15 tot 20.15 mouthoeve in Boekel.

Iedere woensdagavond van 19.30 tot 20.30 flowable in Uden.

Yin Yoga is een stijl waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit & soepelheid van bindweefsel en stimulatie van levensenergie (CHI) samenkomen. Yin yoga is de tegenhanger van ons hectische leven, THE CALM IN THE STORM. 

Onze westerse manier van leven is heel erg yang georiënteerd, gericht op presteren, vooruitgang, activiteit en doelgericht. Als we langdurig te veel yang energie hebben en te weinig Yin dan kunnen piekeren, uitputting en burn-out het gevolg zijn. We luisteren vaak pas naar onszelf als we al uit balans zijn en hierdoor een verwonding hebben of ziek zijn.  

Yin is in onze maatschappij als het ware een verloren en vergeten energie, maar om in balans te komen en te blijven hebben we zowel Yin als Yang nodig. Yin energie hebben we nodig voor verzorgende, herstel van ons lichaam en onze algehele energie. We leven veel in ons hoofd en staan vaak niet in contact met ons lichaam. Yin yoga kan ons helpen om beter om te gaan met onze drukke levens en weer in contact te komen met ons lijf. 

In Yin yoga maken we kennis met de kracht van stilte, met een ‘zijn modus’ in plaats van een ‘doe modus’, acceptatie, loslaten en naar binnen kijken. De yoga is voor ieder geschikt en er is niemand beter dan een ander, het is daar waar we allen gelijk zijn en ieder zijn eigen stuk mag aankijken.  

Losse les €18, strippenkaart 10 lessen €150 gratis proefles.

Schrijf je in voor de volgende datums:

   ~ 13 oktober

drum en chant cirkel

Laat je stem en trom horen.

Gewoonweg heerlijk om samen te verbinden in klanken….

Als je drumt, treedt er healing op, de trom versterkt je spirituele verbinding en geeft je inzicht. Een trom is het basisinstrument voor communicatie, heling, gebed en trance. Chanten is het ritmisch spreken of zingen van woorden en geluiden, vaak in je eigen unieke toon. Samen zingen we een bepaalde mantra, ‘man’ betekent: ‘de geest’ en ’tra’ betekent: ‘verlossing’. Deze vorm vermindert angst en verdriet, zodat we onbevreesd worden. Het maakt ons rustig en help zo ook onze fysieke gezondheid. Doordat het de bloeddruk en hartslag verlaagt en ons zenuwstelsel activeert en dus helpt bij de ontspanning. Het heeft voor ieder die het hoort een zuiverend effect, dus of je nu meezingt, drumt, of alleen luistert is allen goed.

De avonden die we al gespeeld hebben waren magisch, zo fantastisch om te verbinden via een drum. Als je hart zich afstemt op het ritme van de trom, verplaatst je bewustzijn zich. Laat wijze en oeroude tradities ontwaken, trommel je ziel terug naar huis?✨
Een trom is het basis instrument voor communicatie, heling, gebed en trance.
Ik begeleid je met de klanken, en het is voor ieder te volgen. Een hele mooie reis om samen te helen, heb je zelf geen drum dan is er 1 te leen voor €10. Een sjamanistische reis op het ritme van een trom versterkt je spirituele inzichten en verbondenheid.
“Aho”

€22 @elements uden kerkstraat 19

Wil jij je spiritueel ontwikkelen?

 

  VOOR JOUW INNERLIJK WETEN

“Verrijk, verwonder en vertrouw”

Deze cursus brengt het beste van verschillende werelden samen. Wat dit precies betekent kan je alleen maar ontdekken door het zelf te ervaren. Bewust verbinden, even tijd voor jezelf, maar ook om jouw werk te verlichten in wat je ook doet. Je een verdieping geeft in jouw zijn, waardoor je er ook meer voor de ander kan zijn. Weer een spirituele verbinden aan durven gaan, en de taal van de spirit leren lezen.  Omdat je dit in dit leven mag leren. Tevens mag je leren contact te maken met de spirits, zoals overleden dierbaren, krachtdieren, gidsen en meer. Het diepere weten van jezelf ontwikkelen. Een veilige haven leert te maken voor ontwikkeling, voor jezelf en de ander. Geen techniek, maar weten wat goed voor jouw en de ander is door te verbinden.

Deze cursus is er voor:

♥ weten wat het lichaam ons vertelt, en de diepere betekenis daarvan

♥ wil je jezelf verwonderen in wat er allemaal is en kan

♥ je vertrouwen te geven in jezelf en controle los mag laten

♥ leren over energievelden en je verbonden te voelen

♥ wat is de ziel en hoe maken we verbinding

♥ ben je bereid om de diepte in te gaan met jezelf

♥ beelden en dromen leren plaatsen

♥ contact maken met je gidsen

♥ je leert hoe je een huis en energie kan zuiveren

Gedurende de cursus zal je contact versterken, en je inzichten geven. Je gaat de diepere lagen aanspreken van jezelf, jouw eigen uniekheid.

Module 1:

Lichtwerk, hoe zit je verbinding en hoe maak ik contact. Hoe werkt een verbinding en ons energieveld.

Module 2:

Contact met energieën, wat zijn auralifters, entiteiten, spirits, hogere zelfven etc.

Module 3:

Chakra’s en hun betekenis, energie afsluiten en gronden.

Module 4:

Afstemming op diepere lagen, en betekenis van de klacht.

Innerlijke reis, diepgaand innerlijk proces werk.

Zegt je lichaam een ja, schrijf je dan nu in

Een 4-daagse cursus.

€444

 

Cindy’s blog

Trauma zalf en kalenders.

De reis gaat beginnen…

Beleving, ik had een weerstand op het woord TRAUMA. Het werd overal voor gebruikt en ik las het bijna overal. Van trauma zalf tot trauma meditatie naar trauma kalanders. Ik was er een beetje allergies voor geworden, toch was er iets in mij wat de aandacht vroeg. En ben zo een opleiding begonnen, het werd me al vlug duidelijk dat dit precies mijn plek was waar ik hoorde te zijn.  

Ik ga je meenemen naar de eerste opleidingsdag: 

Na module 1 heb ik al heel veel nieuwe inzichten verkregen, ik heb heel veel moeite om mijn ruimte in te nemen in een groep. Om er echt te zijn en om me voor te stellen, deze spanning loopt zo hoog op dat heel mijn lichaam reageert en blokkeert en in sommige gevallen ik distansieer. Alleen al dat inzicht loop ik wel vaker tegen op en daarin mag ik mijn kwetsbaarheid toelaten. Maar nu weet ik dat ik deze heel makkelijk kan/mag reguleren, na dag 2 was er ook weer een deel moment en kon ik er echt blijven zitten en ervaarde een regulatie, wow dat is fijn. Adem, ik had nog adem, en ik kon er blijven zitten om zo ook naar andere te blijven luisteren. Leren tijdens de opleiding, dankbaar om dit door te mogen geven en zo ook een hulp koffertje voor de ander te maken, tot het woord veiligheid ontsprong. Wat is eigenlijk veiligheid voor mij… 

Ik word verrast door een gevoel wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt, een inzicht, ik voel me nergens veilig met andere. Oeps een bewustwording van mijn eigen veiligheid, mijn eigen gedrag van en naar mijn trauma, hoezo heb ik een trauma? Mijn gedachtes gaan na de 2 dagen alle kanten op, heb ik dat ow ja vertraag verzacht het is oké. Ja, ik mag even mijn eigen yoga in, ja dat voelt goed. 

Wat heb ik toch allemaal gedaan om mezelf, maar te bewijzen, phoe die zelfstandigheid raakt me ook als geen ander. Het zet me aan het denken, ik hoor de woorden Samantha nog zeggen: zelfstandigheid is vaak een tekort aan aandacht, en is vaak gedwongen. We roepen kijk eens hoe goed ze al kan (weg)lopen, hoe ze het allemaal zelf kan. Wat goed hé. Maar als kind werkt deze aanmoediging averechts, en is het fijn om veiligheid en verbondenheid te blijven voelen, en niet te vroeg zelfstandig te zijn. 

Spijker op zijn kop, hierdoor denk je dat je het ook wel allemaal alleen kan. Die bewijs drang komt voort uit hele andere dingen dan ik dacht.  

Ik merk wel dat er ook heel veel dingen zijn die ik al toepas als therapeut, mijn intuïtie en hier en nu, mijn waarnemingen verfijnen, en een open energie heb voor wat is. Het leert me ook een heel mooie oefeningen doen om energie te sturen, leerzaam. Ik mag nu mensen gaan helpen vanuit een liefdevol hart en niet vanuit een pijn stuk. Het leren dragen van energie. En zo ook mijn eigen draagkracht te vergroten. 

Leermoment, hoe kan ik omgaan met spanning? Reguleren.

Maar ook het aangeven van grenzen en het bewust worden van de spanning is al nummer 1, het voelen. Vaak zit je al zo gevangen in het deel of is dat deel van je al zo ver weg gestopt. Emoties zijn niet altijd helpend, je kan er ook teveel in verdwijnen. Dit lijdt vaak tot uitputting, reguleren kan je helpen om in het hier-en-nu te kunnen blijven waardoor er meer ontspanning ontstaat en je niet verdwijnt in de spanning.

Kom maar naar mij toe als je de weg niet meer weet…

 

 

Ik heb je gevonden…

 

 

Wat zit er allemaal nog meer verstopt…

Module 2 Zwangerschap en geboorte

Ik ga fris naar de opleiding, ik heb namelijk niet het gevoel dat ik een traumatische gebeurtenis heb meegemaakt met mijn eigen zwangerschap of geboorte. Dus nergens om druk om te maken, hoppa lekker. ( trauma verwerking is niemands zijn  grootste hobby, en dat is ook een natuurlijk gedrag. weg van de pijn)

We beginnen en ik vind het zo mooi hoe Samantha al begint, heeft hier iemand in de groep moeite met het onderwerp? Dan laat mij en de groep het mee dragen want dit kan een erg confronterend hoofdstuk zijn. Wil hier iemand iets over delen? (ik in mijn hoofd, ow yes dat heb ik gelukkig niet) totdat het stukje hechting en distantiëren tevoorschijn komt. Welk verhaal vertelt ons lichaam, terwijl Samantha dit zegt, sta ik uit, ik staar naar het midden van het lokaal, een tafel waar ik volledig weg ben. Ik ben er even niet meer, Samantha die alles voelt en zo’n sterk felt sense heeft ontwikkeld vraagt aan mij Cindy ben je er nog? Ik zie dat je even weg bent… 

Ow ja, euhm ja, euhm inderdaad, ja, ik ben er weer, wat maakt het dat je weg was? Euhm ja, ik weet het niet, maar ik weet wel dat mijn moeder mij vroeger veel alleen heeft gelaten, ze kon niet anders, ze ging even boodschappen doen en liet mij dan alleen thuis (slapen) want ik kon niet ook nog mee. Dus lag ik alleen in mijn kribbe, voelbaar alleen, voelbaar intens verdrietig, hetgeen greep me bij de keel, ik voelde dat dat meisje nog steeds heel verdrietig en intens alleen was.

Wat heftig zegt Samantha, kijk eens of je dat meisje wat daar alleen ligt of je haar even uit haar kribbe kan halen en haar omhelst. Een intense pijn en verdriet beschiet me, ik val er helemaal in een pijn verdriet wat ik nog nooit zo oprecht en intens gevoeld heb, ik snak het uit, er komen geluiden tijdens mijn verdriet die ik nog nooit eerder gehoord heb van mezelf. Op dan moment vraagt mijn klasgenoot mag ik bij je komen zitten… Contact, mijn lichaam reageert onmiddellijk, verzacht, een veilig gevoel om het samen te mogen dragen en het er mag zijn. HELING. 

Nadat het weer wat gezakt is en ik mijn tranen weg veeg, vraagt Samantha of ik even (oog)contact wil maken met de groep. En kijk dan even hoe jij de mensen raakt, en ieder van ons een pijn stuk hiervan mag en kan dragen en voelen. Jij een opening maakt voor geraaktheid en pijn, ik die het heel moeilijk vond om in een groep mij plek in te durven nemen. Hier nu in de klas zit en liefdevolle, respectvolle en meelevende blikken mag ontvangen, de mede studenten die het voelbaar dragend maken om te mogen helen, ik die weer een veiligheid ervaart in (oog) contact en voelbaar verbinding maakt met de hele klas. Deze blikken vergeet ik nooit meer…

De dag na deze ervaring heb ik een gevoel alsof er een vrachtwagen over me heen is gereden, maar ook een hele zware last heeft meegenomen. Heling van trauma…

Leermoment, aah ik was er gewoon niet bij. Dissociatie…

Distantiëren Je bent er wel, maar je bent er niet, de wereld en mensen lijken zo ver weg. Je raakt uit verbinding met jezelf en met je eigen ziel, je ontrekt je van de realiteit, want het is te pijnlijk voor je. Na trauma kan je het gevoel hebben dat je er niet helemaal meer bent, alsof je dingen van achter een glasplaat beleeft. Leven in een film, je ervaart hierbij vaak een gevoel van eenzaamheid en isolatie, afgescheiden van de wereld.  Ik kan je helpen inzicht hierin te geven, je hoeft niet meer tegen jezelf te zeggen “ach, het valt wel mee”, of “ze konden niet anders”. Het leven weer echt leren leven, en bewustwording op je leven en gedrag verkrijgen. Je oorlog in je hoofd tot rust mag komen, en uit je bubbel leert stappen om weer beetje bij beetje te kunnen verbinden.

Blijf dansen met het leven.

Dank je wel Cindy

Dit zijn de woorden die ik op de 3 de dag van de opleiding op mijn notitie boekje maak, dankbaar♥

De confrontatie met je trauma aangaan geeft je uiteindelijk de kracht om je eigen pad te durven bewandelen. Je voelt je krachtiger, met en zonder andere, ik ervaar dat er meer heling ontstaat door het te delen en het samen te mogen doen. Ik hoef het niet meer alleen te dragen, blijf nieuwsgierig naar elkaar en bespreek samen wat je gevormt heeft.

Heb jij vaak een ja gegeven terwijl je een nee voelde? Of zei je een nee terwijl je een ja voelde? En dacht je achteraf ow dat had ik anders moeten doen, weet dat die instintief komen vanuit een pijnstuk en onveiligheid. Stap 1 is hierin eerst bewust van te worden. Het licht bestaat in de duisternis. Ook ervaar ik zelf een gevoel van wat ik nu echt wil, een innerlijke rust komt over mij omdat ik weet dat ik er nu voor mezelf kan zijn. Ik weet wat ik wil en wat ik nodig heb, dansen en dansen en dansen met het leven, hoe mooi.

⚡⚡⚡ Pijnstukken ⚡⚡⚡
Ik heb me aangepast aan mezelf, wat ik ben, hoe ik ben, hoe ik werk van binnen, wat mij happy maakt, en wat mij droevig maakt. Leren leven met het leven alleen.
Ik weet nu dat er veel stukken zich voort drijven vanuit pijn, onbewust een vlucht reactie op vele vlakken.
Weet dat jij jezelf hebt en echt contact helend is. En in de tussen periode, heb je de kans om negatieve en positieve ervaringen te ervaren.
Door jezelf te zien en wetend waar je liefde hebt gemist, mag je weer uitreiken naar een diepere laag van verbinding ✨
Mezelf echt durven leren kennen en leren begrijpen???? geduld, maar toch ook begrensd, de daad bij het woord voegen en niet verschuilen achter woorden.

 

 

Cindy is zwak…

 

 

Opnieuw leren… 

HELING ✨ IS OOK LOSLATEN VAN ANDERMANS ZIJN BEPERKINGEN….

Daar zit ze dan, super gevoelige kleine Cindy, die zich bijna nergens thuis voelt. En die van nature al in een hoekje gaat zitten.
Wat je onder de foto leest, is wat er op mijn rapport stond als opmerking in groep 6. Daar kan je mee thuis komen????

Met deze overtuiging heb ik heel lang geleefd, ook omdat ik bijna de hele basisschooltijd mezelf zo voelde. IK BEN ZWAK…..
Hmm ja, nu kan ik zien dat dit een tekortkoming was van mijn juffrouw, en niet van mij.

Zo heeft iedereen vaak een overtuiging gemaakt die niet van jou is, zoals van een juf, ouder, of pestgedrag van leerlingen. Deze zit vaak veel dieper dan je denkt, en daar kan je nu of op latere leeftijd nog last van hebben.

Bevrijd jezelf van deze overtuiging en laat me je helpen….. Of kom voor je kind om die te helen en te leren begrijpen. Als je kind niet happy is op school, praat met je kind.

Wees zacht voor jezelf. Je ontmoet delen van jezelf waarmee je al lang in oorlog bent. Wetend dat ik er in die tijd ook gewoon niet was, ik distantieerder mezelf dus ik kon er ook niet zijn. Er is nu een hele andere ervaring, ik kan wel consentreren want ik ben er nog gewoon. Ik kan gewoon leren en in een klas zitten en nog luisteren naar wat de juf zegt, smile, een openbaring om mijn 40ste.

Ook ikzelf heb veel heling mogen doorstaan✨

Na dit inzicht en veel verwerking hierin, merk ik op dat ik me heel veel gedistantieerd heb in deze tijd. En ik ervaar nu een totaal andere energie, ik mag hier blijven. Ik hoef niet meer in dat vlucht meganisme te zitten. Ik die een volwassen vrouw is en die heel goed kan leren en die zich weer kan concentreren. Ik er weer volledig durft te zijn.

Yin yoga en muziek

zenuwstelsel en in verbinding

Het is daarom dat ik doe wat ik doe, drum cirkels en yoga les geven. Het is zo vol doenent en vooral voor mijn lichaam, iets waarbij ik gewoon mag ‘zijn’.
                                                                                                                                                                                    Je to-do-list zit altijd vol, maak daarvoor eerst ruimte voor jezelf en zet dat bovenaan. Tijd wordt opgeslokt, dus jij hoort bewust voor jouw te kiezen!!!
Ja gewoon loslaten wat andere van je denken, ik hoor het veel mensen zeggen. Maar je mag nou juist bewust voelen waarom het iets met je doet, dat is wat mij zo geholpen heeft. Het bewust toe te laten, door de pijn heen voelen. En het niet wegstoppen of loslaten erdoorheen leren gaan en het er mag zijn maakt een totaal andere verbinding met jezelf.                                                                                                     
Wie worstelt met een slecht zelfbeeld? Weet dat dit ook allemaal te maken heeft met je ervaringen.
Leer mensen echt kennen en plots ga je meer helen. Ondersteun elkaar, en ik geloof erin dat we elkaar mogen helpen om te helen. Wij zijn hier met een reden, zoek je eigen groep om te verbinden. KOM SAMEN, alleen ben je machteloos.                                                                                                                                
Yogahoudingen maken je lichaam leniger en krachtiger. Ook leer je je lichaam beter kennen door bewust te worden van de signalen die het geeft.                                                                                           Om je te kunnen ontwikkelen in je houdingen vraagt yoga, naast fysieke oefening, onder meer om zelfbeheersing, concentratie, ontspanning en innerlijke rust.
De wijze waarop je de houdingen uitvoert, vertellen dan ook veel over je geestelijke gesteldheid. Anders gezegd: de uitvoering van de houdingen laat het verband zien tussen wat er zich allemaal in jou afspeelt.                                                                                                                                                                  
Maar yoga is meer dan het doen van lichaamsoefeningen anders kun je net zo goed gaan fitnessen. Allereerst moet je weten dat lichaam en geest verbonden zijn; ze vormen een eenheid. Ze hebben een wisselwerking met elkaar en voeden elkaar.☯️
Lichaam en geest in balans, geef jezelf de ruimte om gewoon te “zijn”.