Natuurlijk paarden trainen

Een nieuwe kans voor paarden

Ik breng je weer in verbinding met je paard. Ik leer je anders kijken, en je paard te bereiken via zijn eigen taal. Heb je geen klik met je paard of vertoont je paard gedrag waar jij je geen raad mee weet? Ik kan je helpen!

Even verbinden

Paarden worden vaak onbegrepen waardoor ze gedrag vertonen waar mensen angstig van worden of waar ze zich geen raad mee weten. Hierdoor belanden veel paarden in de handel met (vaak) een oneerlijk verhaal of erger.

Mijn missie

Het is mijn missie om paarden een tweede kans te geven door ze te (her)trainen en ze te bereiken in paarden taal. Hoe gaat mijn paard om met spanning en hoe vloeit een paard dat af, hoe neem ik leiderschap en wat heeft mijn paard daarin nodig. Daarin zijn heel veel facetten, mijn  missie is hierin ook te kijken naar het paard en de verzorger aan te horen. Je weer echt in de spirituele verbinding te brengen met je paard, die verbinding is magisch en gaat veel dieper dan alleen een gedrag. Mijn trainingsmethode is gebaseerd op natural horsemanship en paardvriendelijk.

 

Paarden verbinder 

Als paarden verbinder neem ik je mee in de onbewuste lichaamstaal van de mens en je paard. Ik laat je dieper kijken naar je paard zijn gedrag en waar dat vandaan komt, ik geef je inzicht in het lezen van zijn of haar gedrag. Weer in pure harmonie met je paard, leer samen groeien. Paarden die een afwijkend gedrag vertonen hebben hier altijd een goede reden voor, laat mij je hierin inzichten geven.  

Waarmee kan ik je meehelpen: 

 • Ervaar jij angsten voor je paard of bij een bepaalde handeling 
 • Vertrouwen te creëren tijdens zadelmak maken 
 • Leren hoe jouw energie werkt, en wat voor invloed dat heeft op je paard 
 • Spanningen te reguleren voor jouw en je paard 
 • Leren je paard te begrijpen, waarom zich een bepaald gedrag vertoont 
 • Een diepere verbinding op te bouwen met je paard 
 • Verlichting geven na een val of traumatische ervaring 
Hoe ga ik te werk….

Praktisch

Voor ieder die een verbinding mist met zijn paard, of er even niet uit komt. Wellicht heb je het even nodig om jullie op weg te helpen, vaak zijn een aantal inzichten al voldoende. Heb je een jong paard om te beleren en weet je niet hoe? Ook daarin kan ik je helpen, heb je net een handvat nodig om dit samen te doen. Ik help je graag. Ik luister naar jouw en je paard. De spirituele verbinding tussen jouw en je paard.

We beginnen eerst met een telefonisch gesprek, dan plannen we een eerste afspraak in om te kijken wat er nodig is. Dit kan variëren van schriktraining, grondwerk, observatie, gedragstraining, traumaverwerking, prikkels reguleren etc. Zo kan je stap voor stap elkaar beter leren begrijpen en aanvoelen, ik werk altijd vanuit ontspanning en paard vriendelijk.  

 

 

Investering

Tarieven 

Eerste training € 111 per paard, inclusief het eerste gesprek, observatie en verbindingstraject. 

Ook heb ik een maandtraining om te kijken wat er nodig is, dit wordt persoonlijk op maat gemaakt per paard, omdat niet ieder paard dezelfde belasting aan kan. Deze training is voor ieder niveau, van beginner tot gevorderde.  

Inclusief btw en: 

♥ Advies over vervolgtraject zoals specifieke oefeningen en contact werk. 

♥ Nazorg, advies, overleg, etc., per telefoon, appen, mailen zit uiteraard hierbij inbegrepen!

Paarden in kuddeverband

Paarden zijn hiërarchisch ingestelde kuddedieren; ze hebben gezelschap van soortgenoten en een duidelijke leider nodig. Onderling – en ook naar mensen toe – tonen ze allerlei vormen van communicatie. Paarden staan ook bekend om hun innige vriendschapsbanden. Maar van nature zijn het wel prooidieren – de reden waarom ze nogal schrikachtig van aard zijn. 

Passende eigenaar vinden

Helpen met een verhuizing: 

Een verandering in routines zijn voor paarden een bron van stress, een situatie waarmee het dier niet weet om te gaan. De meest voorkomende gedragsproblemen bij paarden zijn stalondeugden, eetstoornissen en agressieve reacties. Stalondeugden zijn grillige gedragspatronen die paarden in opsluiting ontwikkelen. 

Paarden verbinder

Paarden zijn het liefst zo’n zestig procent van hun tijd bezig met grazen en stappen. Wanneer paarden onvoldoende de gelegenheid hebben hun natuurlijke gedrag te vertonen, kunnen er allerlei afwijkingen optreden, zoals stalondeugden, verzet, onrust, nervositeit of passiviteit. 

Balans

Laat me je hierin inzicht geven, en de taal van je paard te leren begrijpen. 

Tot het natuurlijke, soorteigen gedrag behoren: 

 • vrij bewegen 
 • grazen 
 • fysiek en sociaal contact (”groomen”; rangorde bepalen; communicatie) 
 • omgeving in de gaten houden 
 • rusten 

 

PAarden trainen
Wie is Cindy

Als kind van 6 jaar begon mijn paardenliefde

Als kind van 6 jaar begon mijn paardenliefde. Ik had een verzorgpony gevonden. Het was achter een boerderij en ik vond het geweldig! Als een cowboy kon ik de hele wereld aan. Daar is mijn liefde voor paarden ontstaan, trouw bleef ik op mijn fiets naar de boerderij fietsen. Door wind en regen een uurtje fietsen, maar dat was het zeker waard. Ik werd lid bij de plaatselijke ponyclub en reed in het achttal. We gingen concoursen af en ik voelde me helemaal thuis in ‘het paardenwereldje’. In mijn puberteit bleef ik trouw aan de ponyclub en werkte toen op de zaterdagen op een manege. Daar mocht ik de paarden verzorgen en zijn fokhengsten voorrijden, er ging een wereld voor mij open. Wat een paard allemaal kon en voor je deed! Op mijn 18 de kreeg ik mijn eigen paard aan huis. Een 6-jarige ruin genaamd “My way” die net het zadel kende en die nog dacht echte hengst te zijn omdat hij net geruind was. Dit was even iets anders dan pony’s die alles al kende en een beetje rond hobbelen bij de ponyclub. My way had echt karakter en bij hem heb ik echt de verbinding mogen ervaren. Na veel moeite, met vallen en opstaan, gingen we naar Zeeland de military rijden. Dat ging namelijk met de pony’s ook makkelijk, dus waarom met de paarden niet? Uiteindelijk een B proef rondgeslingerd, een B parcours rond kunnen springen en de cross, maar met hard doorcrossen hadden we het uiteindelijk gehaald. Overwinning!!! Hij hing aan mij en ik aan hem, een hele speciale verbinding die niet uit te leggen is.

In vertrouwen op het paard

Zo zijn we naar L2 dressuur gereden en het M springen, zoals ik zei met vallen en opstaan. Hij had echt karakter en/of ik nu gewoon een rondje wilde rijden in de bak en hij zag een mooie hindernis, dan sprong hij die ook gewoon. Dat heeft me heel wat barrages de kop gekost. ‘Helaas Cindy verkeerd parcours, hopelijk doet My way het volgende keer niet zijn eigen weg’. Hij sprong alles wat hij zag en dat ik hem een andere kant op stuurde was geen optie. Dit karakter is hem helaas dan ook fataal geworden. Hij sprong uit de wei en is verkeerd terecht gekomen en brak op slag zijn nek. Bam, in een klap uit mijn leven. Dat trauma van zijn verlies heb ik niet kunnen verwerken en hierdoor zette ik de paarden op stop. Ik verkocht alles en wilde er niks meer mee te maken hebben.

Tot ik een vakantie op internet zag: te paard de Pyreneeën doortrekken. Dat leek me geweldig en 2 weken later zat ik in de Pyreneeën. Van Frankrijk naar Andorra, door naar Spanje en weer terug naar Frankrijk. Dit was een hele andere verbinding met zowel paard als gevoel en begrip. Iedere dag kwamen er nieuwe uitdagingen, van steile bergen tot rotsen waarbij je zo een stukje naar beneden rolde en wachtend tot je weer grip had om door te lopen. Tot het hoogste puntje waar je alleen te paard kon komen en mijn paard Paloma mij vol bewondering naar boven bracht. Iedere dag bouwden we aan ons vertrouwen, door een brug die we trotseerden, wilde hengsten die Paloma als smakelijk hapje zagen en mijn hoogtevrees dat in de Pyreneeën niet echt bevorderlijk is.

Hier heb ik echt genoten en geleerd om één met je paard te zijn en op een natuurlijke manier met visualisatie leren rijden. In vertrouwen op het paard, paardvriendelijk en op een natuurlijke manier met jouw lichaam en paard te zijn. Deze tochten hebben me weer de liefde teruggegeven.

Zadelmak maken van paard
Zadelmak maken van paard

Missie en visie

Mijn missie is om paarden te zien zoals ze echt zijn, en niet zoals wij (de mens) willen. Zo min mogelijk paardenleed en in vertrouwen bouwen. Mijn visie op trainingspaarden is om de handel in paarden te verkleinen en de band met paard en mens te versterken zonder verwaarlozing, angst en te forceren. Paardvriendelijk de band tussen paard en mens op te bouwen en zo een juiste eigenaar te vinden die samen een gouden toekomst tegemoet gaan. Een paard kan ons een machtig gevoel geven, los van het aardse en vrij in de wind met de juiste energetische verbinding. Leren meebewegen met het ritme van het paard. Paardenwelzijn is voor mij superbelangrijk, zonder geweld, zonder dwang, maar het paard leren lezen en begrijpen. Een beter leven voor jou en je paard!

Paarden die afwijkend gedrag vertonen, hebben hier altijd een goede reden voor. Laat mij je helpen… 

 

Een paard kan ons een machtig gevoel geven, los van het aardse en vrij in de wind met de juiste energetische verbinding

Ik train alles vanuit ontspanning

 

 

Help mijn paard is: stout, boos, bang, dominant, agressief… Mijn stalgenoten zeggen dat; ik mijn paard moet aanpakken; ik mijn paard niet de baas ben; ik te lief ben; ik consequenter moet zijn…

Paarden die afwijkend gedrag vertonen, hebben hier altijd een goede reden voor. Laat mij je helpen… 

Paarden zijn spiegels, maar zijn niet op aarde gekomen om daar als maar in te moeten kijken. Een paard hoort paard te mogen zijn en niet een therapeut of coach.   

 

Wat brengt het je: 

 • Het tilt je verbinding naar een hoger niveau 
 • Een voelbare spirituele verbinding 
 • Minder in je hoofd, meer in je lijf 
 • Contact met je paard 
 • Betere prestaties 
 • Makkelijker trainen en begeleiden 
 • Herkennen van pijn of stress 
 • Verlichting/vertrouwen na een traumatische ervaring 
 • Samen in een flow komen, samenwerking 

Wil je dit? Neem nu contact met me op 06-19202959

Dit traject maakt het omgaan met paarden niet alleen leuker, maar ook veiliger. 

 

 

Zadelmak maken van paard
Neem gerust contact op

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Een nieuwe kans voor paarden

Ik wil (project)paarden een tweede kans geven. Heb je geen klik met je paard of vertoont je paard gedrag waar jij je geen raad mee weet? Ik kan je helpen!

Neem gerust contact op.

Privacy verklaring

1 + 4 =