Natuurlijk paarden trainen

Een nieuwe kans voor paarden

Wij geven (project)paarden een tweede kans. Heb je geen klik met je paard of vertoont je paard gedrag waar jij je geen raad mee weet? Wij kunnen je helpen!

Even voorstellen

Ik (her)trainen paarden zodat ze bij een nieuwe eigenaar een fijn huis krijgen als recreatiepaard. Paarden worden vaak onbegrepen waardoor ze gedrag vertonen waar mensen angstig van worden of waar ze zich geen raad mee weten. Hierdoor belanden veel paarden in de handel met (vaak) een oneerlijk verhaal of erger.

Onze missie

Het is onze missie om paarden een tweede kans te geven door ze te (her)trainen en, wanneer ze er klaar voor zijn, op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar die past bij het karakter van het paard. We houden van eerlijkheid en vertellen onze intenties ook eerlijk aan paardeneigenaren. Onze trainingsmethode is gebaseerd op natural horsemanship en we trainen alle paarden bitloos en paardvriendelijk.
Hoe wij werken

Praktisch

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen is ons budget maximaal 1000 euro. Daarvoor kopen we jouw paard van je over en komen we hem/haar ophalen. We vragen daarvoor een eerlijk verhaal over het paard. Gebreken mogen er uiteraard zijn maar wel eerlijk vertelt. Indien je dit wenst houden we je op de hoogte van de training en de uiteindelijke herplaatsing. Helaas kunnen we ivm de privacywet niets over nieuwe eigenaren vertellen (als ze dat niet willen) maar we kunnen je wel laten weten dat ze een nieuwe eigenaar hebben gevonden wanneer dit gebeurt. In de tijd dat je paard bij ons staat wordt hij/zij gehouden in kuddeverband met soortgenoten en onbeperkt hooi en water. We streven ernaar om ook een eigenaar te vinden die het paard op soortgelijke wijze houdt.

Budget is €1000

Daarvoor kopen we jouw paard van je over en komen we hem/haar ophalen.

Paarden in kuddeverband

In de tijd dat je paard bij ons staat wordt hij/zij gehouden in kuddeverband met soortgenoten en onbeperkt hooi en water.

Passende eigenaar vinden

We streven ernaar om ook een eigenaar te vinden die het paard op een zo natuurlijk mogelijk manier houdt voor zover dat mogelijk is.
PAarden trainen
Wie is Cindy

Als kind van 6 jaar begon mijn paardenliefde

Als kind van 6 jaar begon mijn paardenliefde. Ik had een verzorgpony gevonden. Het was achter een boerderij en ik vond het geweldig! Als een cowboy kon ik de hele wereld aan. Daar is mijn liefde voor paarden ontstaan, trouw bleef ik op mijn fiets naar de boerderij fietsen. Door wind en regen een uurtje fietsen, maar dat was het zeker waard. Ik werd lid bij de plaatselijke ponyclub en reed in het achttal. We gingen concoursen af en ik voelde me helemaal thuis in ‘het paardenwereldje’.
In mijn puberteit bleef ik trouw aan de ponyclub en werkte toen op de zaterdagen op een manege. Daar mocht ik de paarden verzorgen en zijn fokhengsten voorrijden, er ging een wereld voor mij open. Wat een paard allemaal kon en voor je deed!

Op mijn 18 de kreeg ik mijn eigen paard aan huis. Een 6-jarige ruin genaamd “My way” die net het zadel kende en die nog dacht echte hengst te zijn omdat hij net geruind was. Dit was even iets anders dan pony’s die alles al kende en een beetje rond hobbelen bij de ponyclub. My way had echt karakter en bij hem heb ik echt de verbinding mogen ervaren.
Na veel moeite, met vallen en opstaan, gingen we naar Zeeland de military rijden. Dat ging namelijk met de pony’s ook makkelijk, dus waarom met de paarden niet? Uiteindelijk een B proef rondgeslingerd, een B parcours rond kunnen springen en de cross, maar met hard doorcrossen hadden we het uiteindelijk gehaald. Overwinning!!! Hij hing aan mij en ik aan hem, een hele speciale verbinding die niet uit te leggen is.

In vertrouwen op het paard

Zo zijn we naar L2 dressuur gereden en het M springen, zoals ik zei met vallen en opstaan. Hij had echt karakter en/of ik nu gewoon een rondje wilde rijden in de bak en hij zag een mooie hindernis, dan sprong hij die ook gewoon. Dat heeft me heel wat barrages de kop gekost. ‘Helaas Cindy verkeerd parcours, hopelijk doet My way het volgende keer niet zijn eigen weg’. Hij sprong alles wat hij zag en dat ik hem een andere kant op stuurde was geen optie. Dit karakter is hem helaas dan ook fataal geworden. Hij sprong uit de wei en is verkeerd terecht gekomen en brak op slag zijn nek. Bam, in een klap uit mijn leven. Dat trauma van zijn verlies heb ik niet kunnen verwerken en hierdoor zette ik de paarden op stop. Ik verkocht alles en wilde er niks meer mee te maken hebben.

Tot ik een vakantie op internet zag: te paard de Pyreneeën doortrekken. Dat leek me geweldig en 2 weken later zat ik in de Pyreneeën. Van Frankrijk naar Andorra, door naar Spanje en weer terug naar Frankrijk. Dit was een hele andere verbinding met zowel paard als gevoel en begrip. Iedere dag kwamen er nieuwe uitdagingen, van steile bergen tot rotsen waarbij je zo een stukje naar beneden rolde en wachtend tot je weer grip had om door te lopen. Tot het hoogste puntje waar je alleen te paard kon komen en mijn paard Paloma mij vol bewondering naar boven bracht. Iedere dag bouwden we aan ons vertrouwen, door een brug die we trotseerden, wilde hengsten die Paloma als smakelijk hapje zagen en mijn hoogtevrees dat in de Pyreneeën niet echt bevorderlijk is.

Hier heb ik echt genoten en geleerd om één met je paard te zijn en op een natuurlijke manier met visualisatie leren rijden. In vertrouwen op het paard, paardvriendelijk en op een natuurlijke manier met jouw lichaam en paard te zijn. Deze tochten hebben me weer de liefde teruggegeven.

Zadelmak maken van paard

Missie en visie

Mijn missie is om paarden te zien zoals ze echt zijn, en niet zoals wij (de mens) willen. Zo min mogelijk paardenleed en in vertrouwen bouwen. Mijn visie op trainingspaarden is om de handel in paarden te verkleinen en de band met paard en mens te versterken zonder verwaarlozing, angst en te forceren. Paardvriendelijk de band tussen paard en mens op te bouwen en zo een juiste eigenaar te vinden die samen een gouden toekomst tegemoet gaan. Een paard kan ons een machtig gevoel geven, los van het aardse en vrij in de wind met de juiste energetische verbinding. Leren meebewegen met het ritme van het paard. Paardenwelzijn is voor mij superbelangrijk en daarin hebben Brenda en ik elkaar gevonden. Zonder geweld, zonder dwang, maar het paard leren lezen en begrijpen. Een beter leven voor jou en je paard!

Verlichte groet Cindy

Wij (her)trainen paarden zodat ze bij een nieuwe eigenaar een fijn huis krijgen als recreatiepaard.

We trainen alles vanuit ontspanning

Zadelmak maken van paard
Neem gerust contact op

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Een nieuwe kans voor paarden

Wij geven (project)paarden een tweede kans. Heb je geen klik met je paard of vertoont je paard gedrag waar jij je geen raad mee weet? Wij kunnen je helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Privacy verklaring

15 + 9 =