Lichaamsgerichte trauma therapeut Cindy van den Heuvel

Specialist in het om leren gaan met de lichamelijke en psychische verwonding. Trauma therapie gaat niet om het uitwisselen van de herinnering, maar om jouw als persoon te verruimen, zodat er ruimte is voor al je emoties en delen ♥

Verandering begint hier

Hallo, ik ben Cindy

Mijn benadering is lichaamsgericht, meer verbinding en het herkennen van lichaamssignalen.

Voordat je praat, praat je lichaam al voor je. Ons brein kan ons voor de gek houden, je lichaamstaal en reflexen niet. Daarom werk ik tijdens de therapie lichaamsgericht, dat werkt zoveel eerlijker en helderder. Het is geen lichaamswerk maar lichaamstaal om leren zetten in duidelijke taal, waarom doe je wat je doet?

The body keeps the score~ zoals Bessel van der Kolk (trauma sporen) zei: het lichaam houdt de score bij, dat is ook echt zo. Anders gezegd, als je bang bent kijk je naar de grond. Moeite met het uitspreken, raak je je stem kwijt…

Onder de getraumatiseerde persoon bevindt zich een gezond individu, dat nooit tot uitdrukking is geweest, omdat ze/hij nooit de ruimte kreeg om zich te uiten, nooit de relatie kreeg waarin ze kon groeien en tot uitdrukking mocht of kon komen. 

Als je gemakkelijk verbinding maakt met je innerlijke gewaarwording, dan voel je je heer en meester over je eigen lichaam, je gevoelens en jezelf. Je ervaart weer wat meer controle over jezelf, dat wat je lang niet meer hebt ervaren. Ik werk vanuit mijn fijngevoeligheid, niet een Quick fix maar van mens tot mens, vanuit veiligheid en zachtheid. Waardoor er eindelijk een gevoel van echt gezien te worden ontstaat.

Getraumatiseerde mensen voelen zich vaak onveilig in hun eigen lichaam. Het verleden leeft in hen, in de vorm van een knagend innerlijk gevoel van ongemak. Wat je tijdens therapie leert, is voor de rest van je leven, om leren gaan met je gevoelens en emoties. Je hoeft je niet meer machteloos te voelen.

Weet dat echte heling geen sprint is maar een marathon.

 

wat ik doe

Je hoeft niet langer te lijden

Je hebt elkaar nodig om jezelf te voelen.

Soms heb je een afstand gecreëerd, alsof je een onzichtbare mantel om hebt gedaan en de rest je niet meer ziet en niet kan bereiken. Je bent te gevoelig, teveel, verwarring, angstig, leeg, weinig eigenwaarde, altijd alert en je leeft eenzaam in en met jezelf. Tijdens de therapie gaan we samen leren voelen, mijn focus ligt niet op het praten, maar op verbinden. Werken met je systeem, trauma sensitief, groeien in zachtheid en een diepere verbinding.

 

Zien, doen, voelen, van binnen naar buiten en je leren vertrouwen met en in jezelf en zo ook de ander. Een stuk innerlijk kind werk en niet alleen ziet wat je wilt zien, maar de ware jij mag gaan leren voelen. Je niet meer machteloos hoeven voelen om te vechten of vluchten of bevriezen, maar de emotie mag bevrijden die vast zat.

 

het proces

Het is tijd om de controle over je leven terug te nemen

Kom voor een therapie sessies en daar gaan we boos doen, maar, het niet te worden, angst voelen, maar het niet heel je leven te laten beïnvloeden. Paniek of dwang gedachtes ervaren, maar het niet te hoeven geloven. Trauma verwerking gaan door op verschillende lagen van

~lichamelijk

~emoties

~gedachtes

~spiritueel

~energetisch

Een veilige en vertrouwde manier van heling. Dus pijn zoals chronisch verkramping, nek of rugpijn, hoofdpijn, veel lichamelijke pijn zijn ook te verzachten tijdens trauma verwerking.

Voor wie is het

Voor iedereen die van overleven naar leven wilt, willen handelen vanuit rust,  meer ontspanning, je meer verbonden voelen, grenzen aangeven, meer vertrouwen en een beter zelfbeeld wil. Trajecten zijn specifiek en niet voor iedereen kijk verder om te kijken wat bij je past. Maak nu je eerste afspraak voor een trauma therapie ♥

Trauma's

Trauma werk is niet makkelijk, zeker als het complexer wordt zoals bij chronisch of vroegkinderlijk trauma, PTSS, shock trauma, hechtingsproblematiek, dissociatieve stoornissen etc. Bij mij is alles welkom en veilig, ik werk vanuit flow dit keer ben je niet alleen, we doen het samen.

Bereikbaarheid

Mijn praktijk is goed en makkelijk te bereiken, en is meteen bij de voordeur de eerste kamer. Ook is er genoeg parkeer gelegenheid aan de weg kant, en er is een toilet. 

Persoonlijke groei

Ontdekken in plaats van afdekken, durven voelen wat er onder de stress zit. in de diepste pijn schuilt je grootste kracht.

Vertrouwen

Ik werk trauma sensitief, wetend dat controle voor getraumatiseerde mensen van grote belang is.
Op elkaar afgestemd, in veiligheid en zachtheid.

Aanpassingen

Het is een wereld van verschil of we het universum als kwaadaardig of als welwillend beschouwen. Hoe we kijken naar de wereld heeft een directe invloed op hoe we hem ervaren.

Hoe kunnen we samenwerken

Boek nu je eerste trauma therapie en we beginnen met het opbouwen van een veilige basis. Wanneer deze mogelijkheid zich voordoet, bespreken we welk traject bij je past of wat we mogen ontdekken en wat er mag groeien. Hierna zijn sessies los te boeken en blijf je welkom in een tijd periode wat goed voelt voor jou, en waar jij behoefte aan hebt.

Plan nu je eerste Trauma therapie in!

Ben jij bereid en moedig genoeg om aan je pijn te werken, dan kijk ik er naar uit om je te ont-moeten in zachtheid en verbondenheid met alles van jouw.

In een sessie ga ik op zoek naar de gezonde individu die onder het getraumatiseerde persoon ligt, dat deel wat er niet mocht zijn of nooit de kans heeft gekregen om tot uitdrukking te komen. Waardoor er iets onstaat waar je altijd al naar opzoek was, jij. Alles van jouw doet er toe, ik snap dat het kind in jouw dit spannend vindt, maar ook dat deel ga ik helpen. 

Ik wil je een zo fijn mogelijk behandel klimaat geven, dus als er iets is waar ik rekening mee kan houden hoor ik dit graag.

Wil je eerst een korte kennismaking gesprek, stuur mij een bericht.

Trajecten

Verzachtingstraject

Dit is een traject om even te stoppen met doorgaan, dit is bestemd voor diegene die bereid zijn met een diepe ontmoeting met zichzelf. Als je overtuigd bent dat er meer nodig is dan praten alleen. Diepe wonden wilt helpen helen in zachtheid, lichaamsgericht en een holistische aanpak.

Dit traject is er alleen voor diegen die al wat meer werk in het leren voelen hebben verricht. Vraag mij om de mogelijkheid om dit traject te starten, en of jij in aanmerking komt.

Ook maken we gebruik van adem, beweging en geluid, waarbij er geen woorden voor nodig zijn om te helen. 

We gaan op zoek naar wat je tekort bent gekomen en dat gevoel weer terug te brengen, iets in jou mag verstillen & verzachten.

Ook je levensenergie weer te laten stromen, wat een mooie ingang is naar ons gevoel en verdieping in verzachting zit in het contact. 

Bijdrage: € 466,– exclusief btw 7 sessies incl lichaamswerk

Laat dit traject je verrijken, geef jezelf deze waarde. Het zal je leven veranderen. 

Hierna zijn sessies los te boeken en blijf je welkom in een tijdperiode wat goed voelt voor jou, en waar jij behoefte aan hebt. 

Weer leren voelen traject

Dit is een krachtig traject om inzicht te verkrijgen, te ontwaken,  en om te helen en om te worden wie je eigenlijk bent en wilt zijn.

Ik breng je weer in contact met je pijn, zodat je het kan helen. Daar waar je voelt eindelijk goed genoeg te zijn. Als de pijn je verlaat wordt je vrij & gelukkig met jezelf en de wereld. We gaan opzoek naar wat je tekort bent gekomen en dat gevoel weer terug te brengen, iets in jou mag verstillen.

Dit traject is er alleen voor diegen die ook in staat is de familie dynamiek aan te kijken.

Geef jezelf een waarde, vaak mogen wij van ons zelf wel nieuwe kleding. Maar dit brengt je verder weg van je ware kern, zet jezelf op 1 door dit te mogen ervaren en krijg handvaten voor het leven.

Hierna zijn sessies los te boeken en blijf je welkom in een tijd periode wat goed voelt voor jou, en waar jij behoefte aan hebt.

Bijdrage €399,- excl BTW 6 sessies incl lichaamswerk

Tijdens dit traject blijf jij de steurende factor in een tijdbestek wat bij jouw past, evenals de indeling. Een leven veranderde ervaring.

Trauma therapie

 

Tijdens dit traject gaan we verder kijken dan het gedrag. Dit is een pakket van 6 trauma therapieën om een samenwerking aan te gaan waarin we zien wat er nodig is om je veilig te voelen.

6 x therapie bijdrage €386,- excl btw.

losse sessie                 €66,- excl btw.

De invloed op vroegkinderlijk trauma op zelfregulatie, zelfbeeld en het vermogen tot relaties.

Dit traject is er voor diegene die weet welke dynamiek er vroeger ontstaan is, of in staat is dit aan te durven kijken.

Deze therapie is erop gericht om je vermogen van verbinding & levendigheid te vergroten. De grootste winst: eigenwaarde.

Als kind leren wij te reguleren via onze ouders of verzorgers, maar wat nou als de verzorgers zelf niet kunnen reguleren? Dan ontwikkelt een kind weinig tot geen regulatie.

De verstoorde verbinding tussen het kind en de moeder of vader is traumatiserend.

Mijn werkwijze is gericht op herstel, zonder label of wachtlijst.

Haast je niet, vier het leven, laat het los en Geniet